Tarihçe

1975 yılında sekiz derslikli bir ilkokul olarak açılan Nizamettin Songur YİBO, adını 1974 Kıbrıs Barış Hareketi'nde şehit olan Sivaslı Üsteğmen Nizamettin SONGUR'dan almıştır. Okulumuz; yerleşim birimlerinin zamanla çoğalması ve artan nüfusun etkisiyle eski binanın ihtiyacı karşılayamaması ve ortaokul ihtiyacı da göz önüne alınarak, 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında 4 katlı ve 24 derslikli yeni bir bina eklenmesiyle İlköğretime dönüştürülmüştür.
            6345 metre kare alana kurulan okulumuzda biri 2, diğeri 4 katlı olmak üzere iki bina ve toplam 32 derslik bulunmaktadır.

21.11.2013 1596

NİZAMETTİN SONGUR ( 1944 - 1974 )kimdir.

1944 yılında Abdullah-Rabia SONGUR çiftinin tek erkek çocuğu olarak Sivas'ta doğmuştur. Üç kız kardeşi vardır.1950 yılında Namık Kemal İlkokulu'nda eğitim hayatına başlamıştır. 1955 yılında ilkokulu bitirip ortaokula başlamış, ortaokul 2. sınıfta iken Erzincan Askeri Lisesi sınavlarına katılmış ve başarılı olarak küçük yaşlardan beri "Büyüyünce subay olacağım!" diye kurmuş olduğu hayallerini de gerçekleştirmiştir. Ortaokul ve liseyi Erzincan Askeri Lisesi'nde tamamladı. Çalışkanlığı ve cesareti ile kısa sürede öğretmenlerinin ve arkadaşlarının sevgi ve saygısını kazandı.1961 yılında liseyi bitirerek Kara Harp Okuluna girdi. 1963 yılında bu okulu bitirerek İstanbul Tuzla'da asteğmen olarak staja başladı. Teğmen rütbesi ile Sarıkamış'ta ilk görevine başladı. Üç yıl Sarıkamış'ta kaldıktan sonra komando olmak için sınavlara girdi. Bu sınavları başarı ile kazanarak 6 ay Isparta'da komando eğitimi gördükten sonra  başarı ile diplomasını aldı.1969 yılında Kıbrıs'a giderek değiştirme birlinde 1 yıl görev yaptı.Kıbrıs dönüşünde Edremit'e tayin oldu.3 yıl burada kaldı.Daha sonra Bolu Komando Tugayına atandı.1 yıl burada çalıştıktan sonra Kıbrıs Barış Harekatına katıldı.Kıbrıs çıkarmasının 3.günü saat 05:30 da şehit oldu.
        Evli olup şehit oluşundan 4 ay sonra bir kız çocuğu dünyaya geldi.